Пропускане към основното съдържание

Слушай "Пряко включване" - подкастът на 12-ият играч

Най-известният неизвестен

Това е безспорно най-вдъхновяващата футболна история за последните няколко месеца. Всичко започва, когато Шон Кенеди, фен на Уигън, записва и качва в ютуб песен, посветена на един от нападателите на отбора – Уил Григ. „Парчето“, по мотиви на Алиша Кийс и Гала (ама не нашта, а една друга от 90-те), става голям хит в интернета, благодарение не само на своя текст, но и на артистичното изпълнение на Шон:



Нещата съвсем не спират дотук. Тъй като основният рефрен е „Will Grigg's on fire”, група шегаджии решават да се обадят в пожарната в Белфаст и да съобщят за въпросния „проблем“:


И това става вайръл, а нещата продължават да ескалират.

24-годишният Уил Григ е повикан в националния на Северна Ирландия за ЕВРО 2016 и въпреки че в мачовете в групите няма нито една изиграна минута, безспорно е един от най-популярните футболисти на шампионата. Песента за него се изпълнява често не само от ирландските фенове, но и от тези на техните съперници (немските, например). Стига се дотам, преди мача между двата отбора журналисти да питат немския защитник Хумелс дали не се страхува от Уил Григ.

За да са в крак с времето Евроспорт заснеха клип, в който Ерик Кантона по разкопчана риза пее „Will Grigg's on fire”:


Каквото и да стане с кариерата му, едно е сигурно – Уил Григ вече официално е легенда на 12-ият играч.

Между другото, ето го и него:


P.S. Преди няколко часа стана ясно, че авторът на този вселенски хит, Шон Кенеди, получава безплатна годишна карта за домакинските мачове на Уигън в Чемпиъншип. Евала и на Уигън по този повод! 

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Дневна доза "Класически български футболист" (част 1)

За да не пропускаш новите картинки от поредицата - с тани фен на 12-ият играч във фейсбук . 

Има нещо дразнещо в италианците

   

Футболни бисери (най-доброто от юли, 2019)

БРАЗИЛИЯ ПРАТИ МЕСИ ДА КОПА В АМЕРИКА!   (и ние ги можем заглавията, кво)  ***   #breakingnews   Наш екип е забелязал съгледвачи на Левски в магазин "Всичко за 1 евро" в Австрия, точно до щанда със защитниците!  ***  "7 бургера, 4 семейни пици и 2 литра бира за пистата, моля!" ***  БФС трябва да направят и мач за Супербаража на България. Като този за Суперкупата, но между отборите, спечелили най-важните баражи за сезона. В случая Левски и Арда. ***  - Г-н Колев, намерих нов футболист за Левски. 50 000 лева!  - 50 000 не е кой знае какво, ама то и нямаме много време. Баща му да превежда парите и го картотекираме.  *** *** Кралицата е привикала собствениците на Сити, Юнайтед, Ливърпул и Челси на спешна среща, за да обещаят, че няма да купуват мачове!  ***  И ТРИМАТА!!!!!!!!1!!! 🙃🙃🙃 *** Доживяхме Левски отново да бие Аякс в Европа! Вярно, че с маси и столове, ама все пак Аякс! ***