Пропускане към основното съдържание

Слушай "Пряко включване" - подкастът на 12-ият играч

Новогодишната реч на Валери Божинов



В България всичко е възможно. Дори Валери Божинов да стане президент. Представихме си, че това вече се е случило и написахме неговата поздравителна реч към нацията. Когато довечера стане 23:55, спри музиката, събери всички около елхата и започни да четеш изразително :

Уважаеми сънародници, трепнете! 

2019-а чука на вратата. А всички знаем, че на врата не се чука, на врата се вкарва. Аз даже на вратата на Левски вкарах два пъти, дето много ги обичам и уважавам. Ама вратата е за това - за вкарване. А също и за влизане и излизане. Но никога за чукане. Веднъж опитах да чукам врата и после - 3 месеца на легло. Та в този ред на мисли, легло също не се чука...

Но да се върнем на въпроса за новата година. На всички българи обещавам тя да бъде като старата. Ама нова. 

Враца ще е Ню Йорк, а Монтана, ще е... Монтана. Защото и в Америка имат Монтана, но те нямат шанс да се класират догодина да играят в Първа лига. Те даже на "футбола" викат "сокър", а на кренвирша в питка - "хотдог". 

Ние тях няма какво да ги мислиме обаче. Защото, който много мисли, няма време за веселба. А ние българите трябва да се веселиме повече и да мислиме по-малко. От мислене, никой не е станал по-богат и по-красив. 

Валери българите много ги обича, но сърбите ги обича повече. В Сърбия не ми даваха да си плащам сметките по ресторантите и кафетата, а тука, бате, по 300 лева на вечер давам само за салфетки!

Пожелавам на всички малко коте да има и малко по-позитивно да е всичко. А не само Валери с кого спи, Валери какво яде и Валери колко е прост. Защото колко прост е Валери, само аз си знам. 

Пожелавам големи успехи на всички, но най-вече на Тони Найка, Иконата, Асенчо Таксито, Влади Гаджев и Кристияно Роналдо, с който сме като близнаци от различна майка и различен баща.

Пожелавам също България да е на три морета, защото "три морета" е като 3 ракии, но с морета. 

Наздраве! 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Дневна доза "Класически български футболист" (част 1)

За да не пропускаш новите картинки от поредицата - с тани фен на 12-ият играч във фейсбук . 

Има нещо дразнещо в италианците

   

Футболни бисери (най-доброто от юли, 2019)

БРАЗИЛИЯ ПРАТИ МЕСИ ДА КОПА В АМЕРИКА!   (и ние ги можем заглавията, кво)  ***   #breakingnews   Наш екип е забелязал съгледвачи на Левски в магазин "Всичко за 1 евро" в Австрия, точно до щанда със защитниците!  ***  "7 бургера, 4 семейни пици и 2 литра бира за пистата, моля!" ***  БФС трябва да направят и мач за Супербаража на България. Като този за Суперкупата, но между отборите, спечелили най-важните баражи за сезона. В случая Левски и Арда. ***  - Г-н Колев, намерих нов футболист за Левски. 50 000 лева!  - 50 000 не е кой знае какво, ама то и нямаме много време. Баща му да превежда парите и го картотекираме.  *** *** Кралицата е привикала собствениците на Сити, Юнайтед, Ливърпул и Челси на спешна среща, за да обещаят, че няма да купуват мачове!  ***  И ТРИМАТА!!!!!!!!1!!! 🙃🙃🙃 *** Доживяхме Левски отново да бие Аякс в Европа! Вярно, че с маси и столове, ама все пак Аякс! ***